neljapäev, 7. veebruar 2019

Prantsuse šokolaadikook

Seda kooki tehes saab tuba nii mõnusat šokolaadi lõhna täis! Kook on parim soojalt ja vanillijäätisega. Kaunistada võib kõiksuguste meelepäraste marjadega. Pildil kasutasin jõhvikaid, aga sobib hästi ka näiteks granaatõunaga.

Koostisosad:
Või 82% - 200 g
Tume šokolaad 70% - 200 g
Suhkur - 200 g
Munad - 4 tk
Nisujahu - 1 spl
Tuhksuhkur - 2 tl
Kaunistamiseks jõhvikaid, granaatõuna vmt

Aeg: 45 minutit koos küpsemisega
Valmistamine:
1. Sulata šokolaaditükid ja või vesivannil. Kui segu on ühtlaseks sulanud, lisa suhkur, sega läbi ja tõsta vesivannilt välja ning lase veidi jahtuda.
2. Lisa munad, sega ühtlaseks. Lisa läbi sõela jahu, et tükiliseks ei jääks.
3. Kata küpsetuspaberiga 24 cm'ne lahtikäiv koogivorm, määri selle küljed ja põhi võiga. Vala segu vormi ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
4. Lase jahtuda, serveeri tuhksuhkru, vanillijäätise ja meelepäraste marjadega. Piisavalt küpsenud kook on väljast krõbe ja seest pehme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiimaga täidetud profitroolid

Tuuletaskute sugulased, mõranenud profitroolid - selle retsepti järgi peaks ka algaja hakkama saama. Algne retsept põhineb Kokkama Ragnega b...