See kook on kahtlemata minu leivanumber. Kukkus 110% välja juba esimesel korral ja läheb iga korraga ainult paremaks. Iga kord olen erinevalt kaunistanud - vaarikad, maasikad, šokolaadipallid, greibiviilud ja muud, aga see pilt on mu lemmik!
Koostisosad:
Toorjuust - 600 g
Muna - 3 tk
Suhkur - 100 g
Vaniljesuhkur - 2 tl
Laim - 2 tk
Digestive küpsised - 130 g (9 küpsist)
Või 82% - 75 g
Hapukoor - 300 g
Tuhksuhkur - 50 g
Aeg: natuke rohkem kui 1 tund
Valmistamine:
1. Purusta küpsised peenikeseks puruks.
2. Sulata või.
3. Kata 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vala vormi küpsised ja sulanud või. Sega läbi ja kata ühtlaselt koogivormi põhi. Pane põhi külmikusse tahenema.
4. Võta suur kauss, pane sinna toorjuust. Sega eraldi kausis munad 100 g suhkru ja 1 tl vaniljesuhkruga. Vala toorjuustule ja mikserda saumiksriga ühtlaseks massiks. Pigista sisse kahe laimi mahl (tulemus ei jää hapu). Ära tühjaks pigistatud laime ära viska.
5. Vala segu küpsisepõhjale ja pane 200 kraadisesse ahju 35 minutiks pöördõhu režiimile.
6. Sega kausis hapukoor, tuhksuhkur ja 1 tl vaniljesuhkrut. Kui kook tuleb ahjust, lase sel hetke seista ja vala siis segu peale. Pane ahju 230 kraadi juurde 5 minutiks.
7. Jahuta kook maha ja pane külmikusse söömist ootama. Enne serveerimist kaunista riivitud laimikoore ja muu meelepärasega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar