Koostisosad (4 portsjonit):
Porgand - 4 suuremat
Kartul - 2 keskmist
Sibul - 1 suurem või 2 väikest
Köögiviljapuljongi kuubik - 1 tk
Vesi
Merevaik suitsukanaga - 1 sl
Hapukoor - 100 g
Peekon (Rakvere Einepeekon) - 1/2 130 g pakist
Riivjuust (soovitatavalt suitsujuust) - 200 g
Küüslaugu krutoonid - 1 pakk
Sool
Pipar
Aeg: umbes 40 minutit
Valmistamine:
1. Koori kartulid ja porgandid. Lõika 1cm x 1cm kuubikuteks.
2. Pane potti ja lisa nii palju vett, et juurikad oleksid veega kaetud. Kui vesi läheb keema, viska juurde puljongikuubik. Keeda kuni juurikad on pehmed.
3. Koori sibul, lõika ketasteks ja viska potti juba keevate juurikate juurde. Keeda mõni minut ja võta pott tulelt.
4. Püreesta poti sisu saumiksriga.
5. Lisa supilusikas merevaiku, umbes 100 g hapukoort ja maitse järgi soola-pipart. Aja pliidil kogu segu veel kord kuumaks ja võta pott tulelt.
6. Tükelda peekon ja prae pannil krõbedaks.
7. Serveerides lisa püreesupile peotäis riivjuustu, natuke peekonitükke ja krutoone.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar