Aastavahetusel tulid meile Karli kursakaaslased Mathi ja Triinu külla. Katsetasin selpuhul ämma kingitud väikseid ahjuvorme, mida ma varateismeeast saati endale ihaldanud olin. Arvasin alati, et kreembrülee on mingi keeruline magustoit, aga tuli välja, et küllaltki lihtne hoopis. Päris vaniljekaunaga annab ehk natuke teise meki, aga tuli minu meelest täitsa hea.
Koostisosad:
Vahukoor 35% - 500 ml
Vanillisuhkur - 1 tl
Munakollased - 4 tk
Suhkur - 0,5 dl
Sool - 0,25 tl
Suhkur - glasuuri jaoks ca 4 tl
Aeg: 1 tund 10 minutit
Valmistamine:
1. Kuumuta vahukoor potis keemiseni, aga ära keeda. Võta tulelt, kata kaanega ja lase jahtuda 15-20 minutit.
2. Eralda munakollased munast ja lisa neile suhkur. Vispelda heledaks kreemiks.
3. Kui koorele on seistes nahk tekkinud, eemalda see. Lisa vanillisuhkur. Nirista munavaht vähehaaval koorele ja vispelda samaaegselt.
4. Jaga vedelik nelja väikese ahjuvormi vahel. Tõsta väiksed vormid ühte suurde sügavasse ahjuvormi ja vala suurde vormi nii palju vett, et see ulatuks samale tasemele nagu on väikestes vormides kreemi.
5. Küpseta 150 kraadi juures 40-45 minutit alt-pealt režiimil. Tõsta vormid kuumast veest ja lase tunnike jahtuda, siis tõsta vähemalt kolmeks tunniks külmikusse.
6. Enne serveerimist puista igasse vormi 1 tl suhkrut. Liiguta vorme nii, et suhkur ühtlaselt kogu kreemi pinnale laotuks. Gaasipõletiga on suhkru karamellistamine lihtne, aga kui seda käepärast pole, siis ajab asja ära ka see, kui panna vormid 250-kraadisesse ahju grillrežiimile. Ainus jama on see, et kreem kipub siis keema minema ja päris õiget karamellikihti ei saa. Ideaalis tasub siiski gaasipõleti muretseda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar