teisipäev, 12. märts 2024

Kohupiimaga täidetud profitroolid

Tuuletaskute sugulased, mõranenud profitroolid - selle retsepti järgi peaks ka algaja hakkama saama. Algne retsept põhineb Kokkama Ragnega blogist, kuid olen sellesse teinud omapoolseid täiendusi.




Kogus: 16tk või rohkem, kui väiksemad teha

Tegemiseks vajad:
Kate:
50 g pehmet võid
60 g jahu
60 g suhkrut

Tainas:
3 dl vett
80 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu

4 toasooja muna

Täidis: 
2 dl vahukoort
200 g toorjuustu
300 g kohupiimapastat vanilliga
1 tl vanillisuhkrut
2-3 sl tuhksuhkrut

Alusta krõbedast kattest. Võta või toasooja pehmenema. Lõika väiksemateks kuubikuteks ja pane kaussi. Lisa ülejäänud ained ja suru lusikaga vastu kausi seinu ühtlaseks tainaks. Tee käte vahel tainast 16 (või rohkem, kui tahad väiksemaid profitroole) pallikest ja aseta need küpsetuspaberile  võrdsete vahedega 4x4. Pane peale teine küpsetuspaber ja rulli õrnalt üle iga palli, et see muutuks lapikuks ja diameeter oleks ca 5cm. Aseta külmkappi tahenema.

Taina valmistamiseks lase potis vesi koos või ja soolaga keema. Tõsta seejärel tulelt ning lisa ühekorraga jahu. Sega kiiresti ühtlaseks. Pane pott uuesti tulele ning sega seni kuni tainas poti külgedelt lahti lööb ning moodustab ühtlase palli. (see kuumutamine on vajalik selleks, et tainast niiskus kätte saada). Tõsta uuesti tulelt ning lase tainal pisut jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. Tainas peab lõpuks jääma ühtlane ja läikiv.

Pane tainas kondiitripritsi ja tee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjad (16tk). Võid lusikaseljaga siledamaks siluda, et jääks võimalikult ümar. Kata need tainakettaga ning küpseta 220 kraadi juures pöördõhurežiimil 15 min, seejärel alanda kuumus 200 kraadini ning küpseta veel 10 minutit või seni kuni küpsetised on kuldpruunid. Seejärel lase küpsetistel avatud ahjuuksega pisut jahtuda. Küpsemise ajal ava korra ahjuuks, et üleliigne niiskus väljuks.

Täidiseks vahusta vahukoor suhkrutega, lisa toorjuust ja kohupiimapasta. Pritsi läbi kondiitripritsi profitroolide sisse, kuni näed, et see veidi paisub. Mina olen teinud peale suvalisse kohta augu, aga teoreetiliselt võib selle ka profitrooli alla või küljele teha, kuna täidis jääb ilusti püsima. Peale võib läbi sõela puistada tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiimaga täidetud profitroolid

Tuuletaskute sugulased, mõranenud profitroolid - selle retsepti järgi peaks ka algaja hakkama saama. Algne retsept põhineb Kokkama Ragnega b...