neljapäev, 4. oktoober 2018

Peaaegu maailma lihtsaim kanaburger

"Peaaegu" sellepärast, et kana praadimine on natuke tüütu tegevus, kuna pärast tuleb see suur lõikelaud korralikult puhtaks pesta. Alternatiivina olen kasutanud Talleggi suitsukana, aga soe ja värskelt praetud kanafilee on ikka kõige parem!



Kogused neljale:
Kanafilee - 1 pakk
Frillise salatilehed - 1 pakk
Punane sibul - 1 tk
Tomat - 2 tk
Kurk - 1 tk
Basiilik - soovi korral
Merevaik suitsukanaga - 1 pakk
Felixi mango-tšilli kaste
Santa Maria Fajita maitseaine
Munad - 4 tk
Sepik - 8 viilu (mina eelistan Leiburi täistera rösti jmt)
Õli - praadimiseks


Lehtsalati olen juba ammu asendanud frillise vastu, kuna see krõmpsub hamba all palju mõnusamalt ja püsib kauem värskena. Lehtsalatil on komme nätsjaks minna. Aga kasutada võib ükskõik, millist salatit hing ihkab. Kõik, mis burgeri vahele käib, on tegelikult sööja enda asi. Antud kombo on näide kooslusest, mis mulle meeldib.

Aeg: 20 minutit
Valmistamine:
1. Lõika kanafileest (laiuti) võimalikult suured aga õhukesed viilud.
2. Aja pannil õli kuumaks ja pane viilud pannile, peale raputa Fajita maitseainet. Prae mõlemalt poolt kuni kana on küps.
3. Pane sepiku viilud rösterisse. Kui viilud on valmis, määri neile merevaiku.
4. Pane merevaigule paar frillise lehte, sellele kurgi viilud, millele sibul (praetud või toores, vastavalt eelistusele). Vala peale veidi mango-tšilli kastet, et väga ei ujutaks.
5. Lisa kanafilee. Kui viilud said väikesed, pane mitu, et kogu sepik oleks kaetud.
6. Kanafileele lisa tomati viilud (3-4 viilu mahub ühe burgeri vahele). Sellele soovi korral basiiliku lehed.
7. Prae muna ühelt või kahelt poolt, vastavalt eelistusele ja lisa kõige peale.
8. Rösti veel sepiku viile ja pane need kõige peale.

Selleks, et burger laiali ei laguneks, olen mina kogu kupatusest hambaorgi läbi löönud, aga söömise ajal peab ettevaatlik olema ja näppe mõlemas orgi otsas hoidma, et kogemata orki ei hammustaks. Endal pole nii õnneks veel juhtunud, aga TLC kanalilt nägin hiljuti sarjast "Monsters Inside Me", kuidas üks mees oli enesele teadmata hambaorgi alla neelanud ja see oli nii kaua ta kõhus olnud, kuni lõpuks jäi sooltesse ristipidi kinni ja hakkas valu tegema. Sellega ma siinkohal lõpetan, head isu, haha!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiimaga täidetud profitroolid

Tuuletaskute sugulased, mõranenud profitroolid - selle retsepti järgi peaks ka algaja hakkama saama. Algne retsept põhineb Kokkama Ragnega b...