Lihtne on selle koogi kohta isegi liiga palju öeldud. Sellega saab tõenäoliselt 5-aastane ka hakkama. Kook koosneb ainult neljast koostisosast + kaunistused ja maitseb nii hästi!
Koostisosad:
Vahukoor - 600 ml
Piimašokolaad - 300 g (näiteks Anneke)
Või 82% - 80 g
Küpsised - 180 g (mina olen kasutanud nelja Digestive küpsist ja umbes 8 šokolaadiküpsist, aga võib ka ainult ühte sorti kasutada)
Aeg: umbes 30 minutit + 4 tundi külmikus tahenemiseks
Valmistamine:
1. Murra šokolaad tükkideks ja sulata vesivannil. Kes ei tea, mis on vesivannil sulatamine, siis väike selgitus pisikestele kokkadele - pane potti umbes pooles ulatuses vett, aja see pliidil keema, tõsta sisse näiteks plastikust toidukarp nii, et see põhja ei vajuks ja vesi sisse ei saaks. Karpi pane šokolaaditükid. Lase veel aeglaselt keeda ja sega šokolaadi aegajalt, kuni tükid on kadunud. Sulanud šokolaad tõsta karbiga veest välja ja jäta tuppa jahtuma.
1. Sulata potis või.
2. Purusta küpsised peenikeseks pudiks.
3. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
4. Vala koogivormi põhja küpsisepuru ja sellele sulanud või. Sega läbi ja suru ühtlaselt koogivormi põhjale. Pane külmikusse tahenema.
5. Mikserda vahukoor tugevaks vahuks.
6. Kui šokolaad on sulanud, lisa see vahukoore hulka ja sega läbi.
7. Vala vahukoore-šokolaadisegu küpsisepõhjale ja pane külmikusse vähemalt 4 tunniks tahenema. Enne serveerimist kata kook meeldivate kaunistustega. Mina olen kasutanud kiivit, jõhvikaid ja granaatõuna.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar