kolmapäev, 9. jaanuar 2019

Piparkoogine manhattani toorjuustukook jõululauale

Pidasime jõulud minu tädi juures ja jagasime toidutegemise võrdselt ära. Minu peale jäi magustoidu tegemine. Otsisin mitu päeva korralikku jõulukoogi retsepti, aga midagi väga ahvatlevat ei leidnudki, mistõttu otsustasin kindlapeale minna ja oma firmaroa - Manhattani toorjuustukoogi retsepti natuke muuta. Tulemus oli täpselt see, mis ta olema pidi.

Koostisosad:
Toorjuust - 600 g
Muna - 3 tk
Suhkur - 100 g
Vaniljesuhkur - 2 tl
Piparkoogimaitseaine - 2 tl
Krõbedad piparkoogid "Kalev" - 200 g
Või 82% - 75 g
Hapukoor - 300 g
Tuhksuhkur - 50 g
Toorkakao - 1 sl
Jõhvikad või pohlad kaunistamiseks - kasutasin sügavkülmutatuid

Aeg: natuke rohkem kui 1 tund

Valmistamine:
1. Purusta 3/4 piparkookidest peenikeseks puruks.
2. Sulata või.
3. Kata 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vala vormi piparkoogipuru ja sulanud või. Sega läbi ja kata ühtlaselt koogivormi põhi. Pane põhi külmikusse tahenema.
4. Võta suur kauss, pane sinna toorjuust. Sega eraldi kausis munad 100 g suhkru, 1 tl vaniljesuhkru ja 2 tl piparkoogimaitseainega. Vala toorjuustule ja mikserda saumiksriga ühtlaseks massiks.
5. Vala segu küpsisepõhjale ja pane 200 kraadisesse ahju 35 minutiks pöördõhu režiimile.
6. Sega kausis hapukoor, tuhksuhkur, 1 tl vaniljesuhkrut ja 1 sl toorkakaod. Kui kook tuleb ahjust, lase sel hetke seista ja vala siis segu peale. Pane ahju 230 kraadi juurde 5 minutiks.
7. Jahuta kook maha ja pane külmikusse söömist ootama. Enne serveerimist kaunista sõrmede vahel kergelt pudiks murtud ülejäänud piparkookidega ja jõhvikate või pohladega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiimaga täidetud profitroolid

Tuuletaskute sugulased, mõranenud profitroolid - selle retsepti järgi peaks ka algaja hakkama saama. Algne retsept põhineb Kokkama Ragnega b...