 |
Hispaanias restoranis pakutud salat |
Kui novembris Hispaanias minu perel külas käisime, sattusime ühel lõunal Nerja kesklinnas jalutades täiesti suvalisse restorani. Mul olid eelnevalt Tripadvisorist soovitatud toidukohad välja vaadatud, aga neist mööda jalutades tundus, et kui igal pool mujal rahvast leidus, siis need kohad olid küllaltki inimtühjad (võimalik, et kõrgema hinnaklassi tõttu) või siis siestale kohaselt kinni. Nii siis sattusime sellesse esialgu paraja urkana näivasse restorani, kuna selle sissepääs jäi päikesevarju ja sees tundus nii pime. Valituks osutus see koht, kuna mul oli jube salati isu. Meie üllatuseks sai läbi pimeda sisesaali jalutada teisele poole terassile, mis asus mäe nõlval päiksepoolses küljes ja kust avanes vaade Vahemerele ja Euroopa rõdule (, mis on vaateplatvorm Nerja linnas). Veel suurem üllatus oli ilusti serveeritud ja maitsev salat, mida siis kodus kohe järele tahtsin teha. Tulemus oli väga sarnane, aga erinevate juustudega katsetasin veel järgmistel kordadel, sest Hispaanias oli kitsejuust mõnusalt mure, aga minul ahju pannes meenutas pigem mikrolaineahjus tehtud juustusaia. Katsetasin ka pannil kitsejuustu praadides ja jäi parem, aga mõlemad variandid on head.
Koostisosad (2 portsjonit):
Sepik - 1 viil
Kitsejuust - 100 g
Sibul - 1 tk
Mesi - 1 sl
Sidruni mahl - 0,5 sl
Salat (mis iganes sort see pildil on) - 1 karp
Kreeka pähklid - peotäis
Tšillimaitseaine
Või - praadimiseks
Oliiviõli - 1 sl
Aeg: 25 minutit
Valmistamine:
1. Rösti sepik, lõika pooleks ja saadud pooled omakorda kolmeks nii, et tekib kuus tükki.
2. Pane igale sepikuviilule sama suur tükk kitsejuustu (ca 0,5cm paksused viilud). Aseta need ahjuplaadile ja pane ahju 200 kraadi juurde kuniks juust on sulanud.
3. Tükelda sibul, prae pannil võis klaasjaks. Tõsta kaussi, sega hulka supilusikas mett, oliiviõli ja pigista sidrunimahla, sega läbi.
4. Serveeri salat, pane peale sibulasegu ja juustuga sepikud. Tükelda kreeka pähklid väiksemateks tükkideks ja lisa salatile. Peale puista natuke tšillimaitseainet.
 |
Kodus tehtud versioon samast salatist |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar