Sügis on see aeg, kui viimased õunad valmivad ja külmik nende alla mattub. Tihtipeale on need õunad korralikult ussitanud, aga ma ei ole väga seda tüüpi, et viitsiks neid ussitanud kohti välja lõigata ja päästa selle 1/4, mis ussist puutumata jäänud on. Veel vähem tahan ma neid ussitanud kohti süüa. Mõni võib-olla mõtleb, et mis ta siis süüa on, aga ma vist olen liiga palju TLC kanalilt seda Monsters Inside Me sarja vaadanud, kus inimestel ussid kõhus on. Väka! :)
Koostisosad:
Jahu - 1,5 dl
Suhkur - 1 dl
Muna - 3 tk
Piim - 1 dl
Õunad - 800 g
Küpsetuspulber - 1 sl
Sool - näpuotsaga
Vanillisuhkur - 1 tl
Õli - 3 sl
Katteks:
Suhkur - 0,75 dl
Muna - 1 tk
Või - 50 g
Aeg: 1 tund
Valmistamine:
1. Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad võiga. Põhjale võib panna ka küpsetuspaberi. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur.
3. Lisa muna, õli ja piim.
4. Koori õunad, eemalda südamik ja tee viiludeks.
5. Sega õunaviilud tainasse ja vala segu koogivormi. Küpseta ahjus 25-40 minutit.
6. Katteks sega omavahel suhkur, munad ja sulatatud või ning vala koogile.
7. Küpseta veel 10 minutit. Peale võib raputada veel kaneeli ja serveerida soovitan vanillijäätisega. Soojalt on kook parim ja mahlasena säilib mitu päeva.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar